top of page

Floortje

Orthopedagoog

Tijdens mijn eindstage op de kinderafdeling van de opleiding HBO-verpleegkunde, werd mijn nieuwsgierigheid en interesse in het werkveld van de orthopedagoog opgewekt. Nadat ik was afgestudeerd als HBO-verpleegkundige raakte ik werkzaam als flex-medewerker in het ziekenhuis. Flexwerken was voor mij ideaal, zo kon ik regelmatig verre reizen maken: een van mijn grote passies in het leven, in aanraking komen met andere culturen en deze bewonderen. Tijdens het werk in het ziekenhuis ontdekte ik dat ik echt het liefst met kinderen werkte. Ik besloot dus om een switch te maken naar het werken met kinderen en jongeren met verschillende gedragsproblematieken in de gehandicaptenzorg. Ik geloof erin dat we altijd meer kunnen leren en beter kunnen worden in wie we zijn. Naast het werk in de gehandicaptenzorg startte ik daarom aan de wo-masteropleiding Orthopedagogiek. Nadat ik mijn master in Utrecht succesvol afgerond had, zag ik de ultieme kans om er nog drie maanden tussenuit te glippen en om een mooie reis te maken met mijn vriend. Bij terugkomst ben ik gelijk gestart bij praktijk Lucas als basis-orthopedagoog.

Bij Praktijk Lucas doe ik diagnostiek en geef ik verschillende behandelingen. Ik begeleid en ondersteun kinderen en ouders met leer-, ontwikkelings-, en opvoedvraagstukken. In het werk waardeer ik het zo om de ander te ervaren in puurheid, zonder oordeel. Daarbij vind ik het belangrijk dat ouders en kinderen zich gehoord en gezien voelen. Samen kijken we naar de mogelijkheden binnen jullie gezin. De eigen kracht van het kind en de opvoedomgeving te herstellen vind ik hierbij essentieel en heeft daarom vaak plaats in mijn behandelingen.

Ik werk graag met humor en openheid, ik wil dat ouders en kinderen zich bij mij op hun gemak voelen. De interventies die ik tijdens het behandelen inzet zijn altijd wetenschappelijk onderbouwd, met daarbij voldoende ruimte voor maatwerk en creativiteit. In gesprek onderzoeken we samen waar positieve krachten zitten en komen we samen tot de kern van uitdagingen en problematiek. Vanaf deze kern werk ik samen met een gezin aan mogelijkheden en ondersteun ik ze bij het uitvoeren hiervan. Ik geloof dat ieder gezin wel eens door een moeizame periode heen gaat en dat het ontzettend krachtig is om soms een handje hulp te vragen.

In mijn vrije tijd ben ik het liefst te vinden dicht bij het strand of in het bos. Ik geniet van wandelen in de natuur, sporten, lezen en met familie en vrienden activiteiten ondernemen.

Floortje
bottom of page