top of page

Cynthia

Jeugd- en Gezinsprofessional

Na het behalen van mijn opleiding Pedagogisch Medewerker ben ik binnen de kinderopvang gaan werken. Ik haal ontzettend veel plezier uit het werken met kinderen. Mijn passie ligt echt in het stimuleren van de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling. Als pedagogisch medewerker vond ik het belangrijk in verbinding met ouders te blijven en ouders te horen. Door echt naast de ouders en hun visie op het ouderschap te staan, kon ik goed inzicht krijgen in waar uitdagingen lagen.

 

Ik merkte dat ik het vinden van die uitdagingen en met ouders meedenken in oplossingen een leuke taak vond. Hier wilde ik meer in ontwikkelen, en daarom ben ik de HBO-opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming gaan volgen. Deze heb ik cum laude afgerond. Als Sociaal Agoog bestudeer ik hoe je gedragsverandering bij mensen kunt stimuleren. Ik vind het daarin belangrijk om naast iemand te staan en echt vanuit de persoon te kijken naar waar zijn blokkades liggen. 

 

Na mijn opleiding ben ik niet alleen bij de buitenschoolse maar ook binnen het onderwijs gaan werken. Een van mijn taken was het ondersteunen en begeleiden van leerlingen met complexere problematieken zoals kinderen met een diagnose AD(H)D, uitdagingen in het intelligentieprofiel (werkgeheugen, aandachts- en planningsproblematieken) of kinderen met tekorten op sociaal-emotioneel gebied. Ook gaf ik verlengde instructie bij schoolse vakken als leerlingen extra ondersteuning nodig hadden. 

 

Bij Praktijk Lucas begeleid en ondersteun ik kinderen met complexere problematiek, op school of in de praktijk, maar ook thuis, binnen in het gezin. Daar waar nodig kijk ik met ouders mee en zoek ik graag met ouders samen naar oplossingen wanneer er uitdagingen in de opvoeding liggen.

Cynthia
bottom of page