top of page

Floorplay.

De naam zegt het al: FloorPlay gaat over ‘op de grond spelen’, op ooghoogte van het kind. FloorPlay is een methodiek waarbij ouders meegaan in de beleving van het kind, met als doel meer contact met het kind te krijgen en het kind te stimuleren en ondersteunen in zijn ontwikkeling.

Floorplay.

Door FloorPlay wordt de band tussen ouder en kind hechter. Het kind krijgt de leiding in de activiteiten die samen met de ouders worden gedaan. De ouder volgt het kind en zorgt ervoor dat het kind wordt uitgedaagd. Om te communiceren, problemen op te lossen en om creatief te zijn. FloorPlay kan worden ingezet tijdens de vroege ontwikkeling van het kind.


Soms is het een moeilijk, onzeker proces als ouder om naar antwoorden te zoeken op de vraag wat er nu met je kind aan de hand is, en vooral, hoe je hem het best kunt ondersteunen. Alle ouders hebben hetzelfde doel: zorgen dat hun kind gelukkig wordt. Vaak gaat het niet zo zeer om diagnostiek. Ouders willen vaak vooral weten wat de beste manier is om hun kind te helpen met het beste uit zichzelf te halen op een zo natuurlijk mogelijke manier. De FloorPlay methode biedt de gelegenheid om alle mogelijkheden tot ontplooiing te laten komen, die uw kind in zich heeft.


bottom of page