De Slaapfabriek.

2-5 jaar.

Slaapproblemen bij jonge kinderen komen vaak voor. Eén op de vier kinderen onder de 5 jaar heeft een slaapprobleem. Een slaapprobleem klinkt meteen vrij heftig, misschien heb je zelf wel het gevoel ‘deze fase uit te kunnen zitten’. Maar je moet weten dat goed slapen in veel gevallen niet iets dat vanzelf komt, het is een vaardigheid die je kindje kan leren net als fietsen, schrijven of lezen. Slaap is zo ontzettend belangrijk, en niet alleen voor je kind, maar voor het hele gezin. Als ouder functioneer je nu eenmaal een stuk beter en gezelliger op een goed geslapen nacht. Bovendien ontwikkelen kinderen zich op fysiek en sociaal-emotioneel vlak ook een stuk beter wanneer hun lijf goed kan herstellen tijdens goed geslapen dutjes en nachten.

 

Ondertussen hebben we bij Lucas al veel ouders geholpen door een slaapplan op maat te maken, onderbouwd volgens wetenschappelijk bewezen methoden en verklaringen. Geen kind is gelijk, en daarom is er geen ‘one-size-fits-all’. Onze benadering kan worden toegepast binnen elk gezin, ongeacht leeftijd en temperament van het kind en rekening houdend met bijvoorbeeld wensen van ouders over co-sleeping of (borst)voeding. Ouders leren hoe zij hun kind liefde en vertrouwen geven maar tegelijk ook de ruimte geven om het zelfstandig in slaap leren vallen te beheersen.

 

Ben je ondertussen uitgeput en wil je graag de controle terug over het slaapgedrag van je kind? Laat ons je dan helpen door een slaaptraject te volgen. Een slaaptraject duurt bij ons tien aaneengesloten dagen. Vooraf vindt een telefonische intake plaats en een startgesprek waarin het plan volledig wordt doorgenomen.

 

Een slaaptraject bij Lucas.
 • Telefonische intake;

 • Een uitgebreid plan op maat per mail in pdf, aangepast aan het kind en de gezinssituatie;

 • Telefonisch startgesprek;

 • Dagelijks feedback op het slaap- en/of voedingslogboek van je kind;

 • Dagelijks vragen kunnen stellen;

 • Telefonisch/online afsluitend gesprek.

De ervaring leert dat de meeste gezinnen na een paar dagen al grote resultaten zien: de tweede nacht vallen de meeste kindjes binnen niet al te lange tijd zelfstandig in slaap, de derde dag worden dutjes al goed gekoppeld (langer dan 45 minuten, bijvoorbeeld 1.5 uur) en eventuele slaapassociaties (speen, in slaap voeden, wiegen) zijn verleden tijd. Ouders rapporteren (weer) vertrouwen te hebben in het slapen van hun kind.

Telefonisch consult.

Het kan ook zijn dat jullie kind over het algemeen prima slaapt, maar je vragen hebt over dutjes, doorslapen, afbouwen van nachtvoedingen, overgang naar een peuterbed enzovoort. Dan past een telefonisch consult beter bij jullie. Een telefonisch consult kan geboekt worden vanaf 30 minuten en uiteindelijk betaal je alleen voor de daadwerkelijk gebelde minuten. Je krijgt een link per mail waarmee je kunt deelnemen aan een videogesprek via Microsoft Teams. Bel je liever zonder beeld, dan is dat geen enkel probleem.

(Extra) feedback.

Wil je nadat je een volledig slaaptraject hebt gevolgd graag nog een week lang extra feedback op jullie logboek zodat jullie alle puntjes op de i kunnen zetten? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid om deze zeven dagen ook dagelijks via whatsapp of mail al je vragen te stellen: per dag worden al je vragen op een moment beantwoord.

 

Je kunt deze dienst ook los van de slaaptraining boeken. Je krijgt vanuit Lucas een logboek waarin je nauwkeurig dagelijkse details bijhoudt zodat je hier feedback op kunt krijgen. ​

Kosten.
 • Volledig slaaptraject (tien dagen) € 500,-

  • Inclusief een extra telefonisch consult van 30 minuten die op elk moment binnen een maand na afronding van de slaaptraining kan worden ingezet​;

  • Inclusief deelname aan de webinar SLAAP op een datum naar keuze.

 • Telefonisch consult € 50,- (per 30 minuten)

  • Voor vragen over dutjes, doorslapen, afbouwen van nachtvoedingen, overgang naar een peuterbed enzovoort.

 • (Extra) feedback € 75,-

  • Een week lang dagelijks uitgebreid feedback op het slaap- en/of voedingslog van je kind;

  • Een week lang dagelijks antwoord op vragen via mail of whatsapp.​