top of page

Slaap bij kinderen

Eén op de vier kinderen onder de 5 jaar heeft een slaapprobleem. Een slaapprobleem klinkt meteen vrij heftig, misschien heb je zelf wel het gevoel ‘deze fase uit te kunnen zitten’. Slapen is in veel gevallen niet iets dat vanzelf komt, het is een vaardigheid die je kindje kan leren.

Slaap bij kinderen

Slaapproblemen bij jonge kinderen komen vaak voor. Eén op de vier kinderen onder de 5 jaar heeft een slaapprobleem. Een slaapprobleem klinkt meteen vrij heftig, misschien heb je zelf wel het gevoel ‘deze fase uit te kunnen zitten’. Maar je moet weten dat goed slapen in veel gevallen niet iets dat vanzelf komt, het is een vaardigheid die je kindje kan leren net als fietsen, schrijven of lezen. Slaap is zo ontzettend belangrijk, en niet alleen voor je kind, maar voor het hele gezin. Als ouder functioneer je nu eenmaal een stuk beter en gezelliger op een goed geslapen nacht. Bovendien ontwikkelen kinderen zich op fysiek en sociaal-emotioneel vlak ook een stuk beter wanneer hun lijf goed kan herstellen tijdens goed geslapen dutjes en nachten.

Ondertussen hebben we bij Lucas al veel ouders geholpen door een slaapplan op maat te maken, onderbouwd volgens wetenschappelijk bewezen methoden en verklaringen. Geen kind is gelijk, en daarom is er geen ‘one-size-fits-all’. Onze benadering kan worden toegepast binnen elk gezin, ongeacht leeftijd en temperament van het kind en rekening houdend met bijvoorbeeld wensen van ouders over co-sleeping of (borst)voeding. Ouders leren hoe zij hun kind liefde en vertrouwen geven maar tegelijk ook de ruimte geven om het zelfstandig in slaap leren vallen te beheersen.

Telefonische sessie.

Ben je ondertussen uitgeput en wil je graag de controle terug over het slaapgedrag van je kind? Laat ons je dan helpen door een telefonische sessie te plannen. Vooraf aan de sessie ontvang je een intakeformulier en een logboek, waarin je nauwkeurig uitwerkt hoe het met jullie kind gaat. Tijdens de slaapsessie wordt het plan volledig doorgenomen. Zo'n sessie duurt meestal 60-90 minuten, uiteindelijk betaal je alleen voor de daadwerkelijk gebelde minuten. Je krijgt een link per mail waarmee je kunt deelnemen aan een videogesprek via Microsoft Teams. Bel je liever zonder beeld, dan is dat geen enkel probleem.

De ervaring leert dat de meeste gezinnen na een paar dagen al grote resultaten zien: de tweede nacht vallen de meeste kindjes binnen niet al te lange tijd zelfstandig in slaap, de derde dag worden dutjes al goed gekoppeld (langer dan 45 minuten, bijvoorbeeld 1.5 uur) en eventuele slaapassociaties (speen, in slaap voeden, wiegen) zijn verleden tijd. Ouders rapporteren vaak (weer) vertrouwen te hebben in het slapen van hun kind.

(Extra) feedback.

Wil je na een telefonische sessie graag nog een week lang extra feedback op jullie logboek zodat jullie alle puntjes op de i kunnen zetten? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid om deze zeven dagen ook dagelijks via whatsapp of mail al je vragen te stellen: per dag worden al je vragen op een moment beantwoord.

Je kunt deze dienst ook los van de telefonische sessie boeken. Je krijgt vanuit Lucas een logboek waarin je nauwkeurig dagelijkse details bijhoudt zodat je hier feedback op kunt krijgen. ​

Kosten.

  • Telefonische sessie € 50,- (per 30 minuten)

    • Ook voor vragen over dutjes, doorslapen, afbouwen van nachtvoedingen, overgang naar een peuterbed enzovoort.


  • (Extra) feedback € 75,-

    • Een week lang dagelijks uitgebreid feedback op het slaap- en/of voedingslog van je kind;

    • Een week lang dagelijks antwoord op vragen via mail of whatsapp.​


bottom of page